Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kapr na víně a medu

Popis receptu: 
Tenhle recept byl servírován mé konzervativní babičce na vánoční stůl...šokoval jsem jí nevšední chutí. Jedná se o totální improvizaci, nicméně pokud máte při vaření trochu fantazie, budete šokovat i Vy...
Autor: Admin Apetit
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 kousky chlazeného kapra (podkovy), lesní med cca 3-4 lžice polévkové, 1 pomeranč, cca 1,5cm másla, 10 lžic smetany 40-procentní, 10 pol. lžic sladko-pálivé chilli omáčky, balzamikový ocet 1-2 kávové lžičky, 5 lžic dobrého FR červeného vína, Wurzel v prášku 1 lžička, Koření 5 vůní cca 2 lžičky, mořská sůl, pepř barevný

Příprava jídla

Otřeného (kuch. utěrky) kapra osolte, přidejte pepř. Rozpalte máslo na pánvi. Vložte kapra a na malém plamenu opékejte cca 5min z každe strany, přiklopte pokličkou. Mezitím si připravte štávu z jednoho pomeranče, med, smetanu, ocet balzamikový, Wurzel atd...Poté přidejte, Wurzel, pomerančovou šťávu, koření 5 vůní, přidejte lžičky balzamik. octa, víno, přidejte chilli sladkou omáčku a opět cca 5 minut nechte nasáknout maso vzniklou šťávu. Na závěr vyndejte kapra na talíř. A do omáčky vlijte smetanu a nechte projít varem - až smetana pěkně zhoustne - může se přidat trochu dětské krupičky (není nutná). Podávejte s pečeným bramborem ve slupce. Dobrou chuť
REKLAMA

Přidat komentář