Otřeného (kuch. utěrky) kapra osolte, přidejte pepř. Rozpalte máslo na pánvi. Vložte kapra a na malém plamenu opékejte cca 5min z každe strany, přiklopte pokličkou. Mezitím si připravte štávu z jednoho pomeranče, med, smetanu, ocet balzamikový, Wurzel atd...Poté přidejte, Wurzel, pomerančovou šťávu, koření 5 vůní, přidejte lžičky balzamik. octa, víno, přidejte chilli sladkou omáčku a opět cca 5 minut nechte nasáknout maso vzniklou šťávu. Na závěr vyndejte kapra na talíř. A do omáčky vlijte smetanu a nechte projít varem - až smetana pěkně zhoustne - může se přidat trochu dětské krupičky (není nutná). Podávejte s pečeným bramborem ve slupce. Dobrou chuť
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2