Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italský zelný salát bílý

Svěží podzimní jídlo

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Odložení zelí: 30 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • 1/2 hlávky bílého zelí
    • 1 lžíci soli na promnutí zelí
    • 2 lžíce sušených rajčat naložených  v oleji (pomodori secchi, např. Sacla, koupíte v supermarketech; 280 g stojí cca 80 Kč, ale jsou   univerzální a vydrží velmi dlouho)
    • 3 střední cibulky, nejlépe červené
    • 3 lžíce vypeckovaných zelených oliv
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíci octa
    • 1/2 lžíce krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst jemně nasekané zelené petrželky, nejlépe hladkolisté, na ozdobení

Příprava jídla

1. Zelí nakrájejte na co nejjemnější nudličky. Možná to zní zvláštně, ale jejich jemnost velmi ovlivní chuťový výsledek. (Odolejte pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti.) Nudličky vhoďte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte půl hodiny odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2. Cibulky rozkrájejte ,na výšku‘ na osminky a rozdělte na plátky. Sušená odkapaná rajčata (bez nálevu) nakrájejte na jemné proužky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3. Olej, ocet a cukr spolu prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a přelijte přes salát. Promíchejte, mírně opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.39

Přidat komentář