Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vídeňské houskové knedlíky

Popis receptu: 
Apetit 10/2008 52 ke guláši
Autor: Monika Hanáčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    5 housek, 40g másla,30 g najemno nasekané cibule, 20g najemno nasekané petrželky, 50g hrubé mouky, 125 ml mléka, 1 lžička soli,2 vejce

Příprava jídla

housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi(ne dotvrda).Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli,pak přidejte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte.Posypte 40g mouky,promíchejte.Pak přilijte mléko,prošlehné se solí,promíchejte,přidejte vejce,promíchejte,případně přidejte ještě asi 10g mouky.Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy,obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody zakulaťte.Zvolna vařte ve vroucí ,lehce osolené vodě zhruba 12 minut.
REKLAMA

Přidat komentář