Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kohout na víně

Popis receptu: 
Klasika z francouzské kuchyně.
Autor: Luboš Souček
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Suroviny:
    - 1 - kuře, hmotnostně odpovídající kuřecí nožičky
    - 2 L - vína Rulandské modré
    - 4 PL másla
    - 2 PL - oleje
    - 4 větší mrkve
    - 1 svazeček šalotek, nebo dvě cibule nakrájené na hrubší kousky
    - 150-200 g anglické slaniny
    - 5 cl grapy vínovice koňaku
    - 200 g žampionů
    - svazeček bylinek estragon, rozmarýn, bobkový list, tymián, šalvěj, petržel
    - 3-4 stroužky česneku
    - hladká mouka za zaprášení
    - sůl
    - pepř
    - nakládané kyselé cibulky, nebo 16 ks malých cibule
    - bílá bageta - příloha

Příprava jídla


- kuře rozporcujeme na osm kusů.

-do hrnce dáme 2 PL lžíce másla a 2 PL oleje.

- na másle a oleji osmahneme porce kuřete dozlatova.

- ( pokud používáme malé cibulky ? musíme je spařit horkou vodou, vysvléct ze slupky a vložit po kuřeti do hrnce a opéct do zlatova)

- kuře vyjmeme a do hrnce vložíme mrkev nakrájenou na klínky (jako když ořezáváme tužku), šalotku, česnek a anglickou slaninu.

- orestujeme

- vložíme zpět kuře a vše společně ještě chvíli restujeme.

- vše flambujeme grapou nebo koňakem

- podlijeme vodou

- vložíme žampiony pokrájené na polovinu a bylinky.

- zalijeme jednou lahví vína ? vše musí být potopené

- opepříme a osolíme

- vaříme 45 minut.

- poté vyjmeme kuře a omáčku zaprášíme hladkou moukou a zjemníme 1-2 PL másla, přídáme kyselé cibulky

- vrátíme kuře, necháme prohřát a podáváme s druhou lahví vína a bílou bagetou.



REKLAMA

Přidat komentář