Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulové briošky

Čekáte návštěvu? Za půl hodiny máte napečené pohoštění!
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 24 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10-12 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 30 g másla
    • 1 větší cibule, najemno
    • 400 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 100 g tvrdého sýra, strouhaného
    • 125 ml mléka
    • 125 ml vody

Příprava jídla

1. Rozpalte to
Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi rozehřejte oříšek másla, přidejte cibuli a smažte, až změkne a pěkně zvláční.

2. Připravte těsto
Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vmíchejte špetku soli a sýr. Přidejte mléko, vodu i osmaženou cibuli a vařečkou zpracujte těsto. Vyklopte je na vál a ručně zpracujte tak, aby bylo pěkně hladké a vláčné. Těsto je třeba zpracovávat velmi lehce a rychle, protože dlouhým a příliš důkladným hnětením by bochánky ztěžkly a nenabyly by. Z těsta rozválejte asi dva centimetry silnou placku.

3. Bochánkujte
Kulaté tvořítko o průměru 3 cm pomoučněte a vykrajujte jím z těsta kolečka. Ta dejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte pěkně dozlatova.

Podávejte samotné nebo jako přílohu k domácí paštice či sýrům.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář