Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí řízky se slaninou

Máte chuť na dobrou večeři? Stačí dvacet minut, a můžete jíst!
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Maso Britská

Ingredience

    • 4 plátky z krůtích prsou
    • šťáva z 1 citronu
    • 4 plátky anglické slaniny
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 vrchovatá lžíce strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Naklepejte maso
Plátky přetáhněte fólií a válečkem naklepejte tak, aby byly přibližně stejně dlouhé jako plátky slaniny. Stáhněte fólii, maso dochuťte a zakápněte trochou citronové šťávy. Pokryjte plátkem slaniny a pevně ho přitiskněte.

2. Opečte ho
Rozehřejte olej na vyšší teplotu, vložte plátky masa slaninou dolů a smažte, až se slanina vypeče dozlatova. Otočte a smažte ještě tři minuty, aby bylo maso na dotek pevné. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší teplotu.

3. A zapečte
Maso zalijte zbylou citronovou šťávou a posypte parmazánem. Vložte pod gril a zapečte, ať se sýr roztaví.

Podávejte s těstovinami nebo bramborami, přelité šťávou z pánve a se salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář