Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná kotleta s rýží

Chcete oběd do půlhodiny? Zkuste naše voňavé maso s rýží!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Maso Latinskoamerická

Ingredience

    • 200 g rýže basmati
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce jamajského koření (namíchejte podle tipu)
    • 1 lžíce melasy
    • 4 drobné vepřové kotlety bez kosti, celkem asi ½ kg, nebo ½ kg panenky, na silné plátky
    • 1 kostka drůbežího bujonu
    • 50 g kokosového krému (z konzervy)
    • 1 svazek jarní cibulky
    • 400 g konzerva tmavých fazolí, scezená
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Začněte masem a rýží
Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Olej v pánvi rozehřejte, část vlijte do misky a promíchejte s kořením i melasou. Ve směsi obalte maso, osolte ho a opepřete. Pak kotlety osmahněte; z každé strany asi čtyři minuty, aby byly zlatohnědé.

2. Dokončete
Mezitím vlijte do kastrůlku 150 ml horké vody a rozpusťte v ní bujon. Vlijte kokosový krém. Cibulky očistěte a jemně pokrájejte. Vsypejte spolu s rýží i fazolemi, míchejte a zvolna prohřívejte. Je-li třeba, přilijte trochu horké vody. Rýži rozdělte na talíře, přidejte maso a zakápněte šťávou z opékání.

Kořenicí směs
Jamajské koření je směs hřebíčku, skořice, tymiánu, nového koření a muškátového oříšku, ale je v ní i chilli a česnek. Něco jako pálivé perníkové koření…
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář