Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka miso

Exotická chuť

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Asijská

Ingredience

    • 40 g sezonní zeleniny nakrájené   na jemné ‚sirky‘ řasu wakame (asi 5 x 5 cm; nejsnáze  ji seženete v Albiu)
    • 4 lžičky miso pasty (například ječné)
    • svazek zelených natí (pórek, cibulka)
    • 4 ks houby šii-také
    • 3 lžíce sezamového oleje
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru
    • 1 litr zeleninového vývaru

Příprava jídla

1. Řasu vložte do studené vody. Jakmile řasa změkne, vyjměte ji a nakrájejte na kousky (vodu si nechte stranou).

2. V hlubším hrnci orestujte zeleninu, zalijte ji vývarem, přidejte houby a pět minut vařte. Odeberte lžíci tekutiny a rozmíchejte v ní miso; snižte plamen a přidejte směs do polévky. Nechte ji deset minut velmi mírně vařit (‚táhnout‘) – prudký var by zničil enzymy v misu – a pak přihoďte zelenou nať a přilijte vodu, v níž se máčela řasa.

3. Přilijte šťávu z oloupaného a najemno nastrouhaného zázvoru.

Tip Apetitu:
Miso je fermentovaná směs sójových bobů, mořské soli a obilí, případně rýže. Skvělý dodavatel vitaminů, minerálů, bílkovin a enzymů! Její ,speciální schopnosti‘ prospívají zvláště kuřákům a kojícím matkám. 250 g vyjde na 130 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.55
Obrazek uzivatele
4o g zeleniny?
Obrazek uzivatele
Jj, orestovat 40g zeleniny. Co mě se zdá podivné je to "odeberte tekutinu" :D.

Přidat komentář