
Zapečené jablíčko
Hyperjednoduchý a zdravý dezert z mikrovlnky
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- 2 středně velká pevná zelená jablka, nepříliš sladká
- 85 g sušených datlí, nahrubo nasekaných
- 85 g sušených švestek, nahrubo nasekaných
- 2 lžíce světlého přírodního krupicového cukru
- 1 lžička perníkového koření
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 malého pomeranče
Příprava jídla
1. Připravte si jablka
Každé jablíčko napříč rozřízněte a vykrojte jádřinec tak, aby vznikla jakási miska.
2. Naplňte a upečte
Zbylé ingredience kromě pomerančové šťávy promíchejte a vzniklou směsí naplňte důlky v jablkách. Vložte do misky vhodné do mikrovlnky a přelijte pomerančovou šťávou. Přikryjte a pečte na středním stupni šest minut, až jablka zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, stejnou službu vám prokáže trouba rozpálená na 180 °C a zapékací miska.
Podávejte s trochou zakysané smetany.
Každé jablíčko napříč rozřízněte a vykrojte jádřinec tak, aby vznikla jakási miska.
2. Naplňte a upečte
Zbylé ingredience kromě pomerančové šťávy promíchejte a vzniklou směsí naplňte důlky v jablkách. Vložte do misky vhodné do mikrovlnky a přelijte pomerančovou šťávou. Přikryjte a pečte na středním stupni šest minut, až jablka zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, stejnou službu vám prokáže trouba rozpálená na 180 °C a zapékací miska.
Podávejte s trochou zakysané smetany.
Přidat komentář