Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňová polévka

Pořádná polévka zahřeje a projasní i nejpošmournější den!
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 40 minut
P
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 větší cibule, nakrájená
    • 2 řapíky celeru, na kousky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 l drůbežího vývaru
    • 500 g dýně, oloupané, na kostky
    • 400 g konzervovaných červených fazolí, slitých
    • 350 g vídeňských párků
    • 2 lžíce petrželky, nasekané
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Připravte základ
Ve větším kastrolu rozpalte olej, vhoďte na něj cibuli i celer a smažte je, až změknou. Přidejte česnek i papriku a ještě minutu vše restujte.

2. Pokračujte ve vaření
Do základu přidejte rajčata, cukr, vývar a dýni. Promíchejte, zakryjte a na mírném ohni vařte půl hodiny.

3. Dochuťte a podávejte
Přimíchejte fazole a kolečka párků a vařte ještě deset minut. Osolte a okořeňte. Podávejte posypané petrželkou, s křupavým pečivem.

Jde to i jinak!
Párky můžete nahradit kostičkami šunky. Chcete-li připravit vegetariánskou verzi, vynechte uzeninu a použijte zeleninový vývar.

Další recept na dýňovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z farmářských trhů

Menu z farmářských trhů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polévka je moc dobrá. Ještě jsem na konci přidala trochu octa a menší kelímek zakysané smetany.

Přidat komentář