Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza kapsy

Skvělé jídlo nejen pro vaše děti školního věku!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 menší cibule, na kousky
    • 350 g mletého hovězího masa
    • 1 lžička mleté skořice
    • 50 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
    • hrst nadrobno nasekané čerstvé máty (může být i sušená, asi 1 lžíce)
    • 1 balení těsta na pizzu v prášku
    • 2 rajčata, pokrájená
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Opečte maso
Rozpalte troubu na 220 °C. Na rozehřátý olej vsypte cibuli, maso i skořici a smažte, až maso zhnědne; stačí tak pět minut. Stáhněte plamen, osolte a opepřete a pak do směsi vmíchejte ořechy a mátu.

2. Připravte pizzy
Podle instrukcí na obalu připravte ze suché směsi těsto na pizzu (nemělo by vám to zabrat víc než deset minut). Rozdělte je na čtyři díly. Ty rozválejte na placky. Na každou z nich pak navršte čtvrtinu mírně vychladlé masové směsi, navrch položte dva kousky rajčete. Pak placku přehněte napůl, aby vznikla kapsa. Důkladně přitiskněte okraje a na povrchu vytvořte nožem tři zářezy. 

3. Pečte
Kapsy přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem a nechte v troubě propéct a lákavě zezlátnout.

Podávejte s tzatziki nebo s čerstvým zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář