Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustové karbanátky

Úžasně voňavé a křupavé! Poněkud vylepšený postup se vyplatí – karbanátky získají ‚řízkovým‘ obalem senzační křupavost. Nový hit (pod)zimní kuchyně.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Smažení 0:20
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 středně velká kapusta
    • sůl
    • 20 g másla
    • 2 vejce
    • 150 g housky, pokrájené na kostičky
    • 120 ml mléka
    • mletý pepř
    • 30 g cibule, pokrájené a krátce osmahnuté
    • 60 g vařeného uzeného masa
    • 150 g strouhanky + další na obalení
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • tuk na smažení

Příprava jídla

1. Kapustu zbavte ovadlých listů, spařte ji a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte nebo umelte na masovém strojku.

2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky.

3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.

4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.

Další recept na kapustové karbanátky najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

Křupavý ořechový koláč

Bramborová buchta s mandlemi

Kuře na jeřabinách

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, když se vaří kapusta jako příloha k masu, tak se tam dává česnek, tady nic? :-) Ale dala bych si. Lenka

Přidat komentář