Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na jeřabinách

Šťavnaté a mírně navinulé plody jeřábu (odborně jsou to malvice) dodají omáčce nevšední říz.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Česká

Ingredience

    • 4 kuřecí stehenní řízky
    • 3 lžíce másla
    • 250 g zavařených jeřabin
    • 120 ml smetany ke šlehání
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Nakrájejte maso na větší kousky a na másle je osmahněte ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, přidejte jeřabiny, osolte a promíchejte. Přiklopte a půl hodiny duste na mírném plameni.

2. Vyjměte maso a dejte stranou; šťávu s měkkými jeřabinami můžete i propasírovat, chcete-li ji hladší. Do omáčky přidejte smetanu a ještě několik minut povařte na mírném ohni do zhoustnutí.

3. Maso přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo knedlíkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavý ořechový koláč

Kapustové karbanátky

Bramborová buchta s mandlemi

REKLAMA

Přidat komentář