Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný salát s rajčaty

Tento voňavý salát podávejte ještě teplý nebo při pokojové teplotě, ale ne vychlazený.
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vypocení lilků: 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 velký lilek, nakrájený podélně na čtvrtky a pak na kousky
    • sůl
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 250 g třešňových rajčátek
    • malý svazek čerstvé máty a čerstvé hladkolisté petrželky
    Na zálivku:
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • šťáva z ½ citronu
    • 1–2 stroužky česneku, rozdrcené
    • špetka mletého koriandru

Příprava jídla

1. Kousky lilku položte na cedník a stejnoměrně posolte. Přikryjte talířkem a zatižte ho třeba konzervou. Nechte půl hodiny stát – baklažány se takzvaně vypotí a vyteče z nich přebytečná šťáva. Mezitím prošlehejte přísady na zálivku.

2.
Z lilků ještě vymačkejte co nejvíc šťávy a setřete z nich sůl. V pánvi rozehřejte olej a na středním plameni baklažány ze všech stran opečte – musí měknout a zlátnout zvolna, protože velmi rychle sají olej a při
prudkém smažení by se nepropekly dokonale. Plamen případně snižte a olej přidávejte, jen když je to opravdu nutné.

3. Přesuňte lilek do misky a udržujte v teple. Do pánve vhoďte rajčata a rychle je promíchejte, jen aby se trochu osmahla; pak je přidejte k lilkům. Přisypte nasekané byliny a promíchejte se zálivkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář