Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkové kari

Takhle chutná Thajsko! Koření určitě osmahněte – dodáte tím kari tu správnou chuť.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina Thajská

Ingredience

    • 2–3 lilky o celkové váze asi 600 g
    • 3 velké čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané najemno
    • 6 stroužků česneku, nasekaných
    • kousek čerstvého zázvoru, nasekaný
    • 2 stonky citronely, najemno nasekané
    • 2 lžíce mleté kurkumy
    • 1 lžička sušeného mletého chilli
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce cukru
    • 6 malých cibulek, najemno nasekaných
    • 1 lžíce thajské rybí omáčky
    • 400 ml kokosového mléka
    • 400 ml zeleninového vývaru nebo vody
    • malý svazek koriandru, nasekaný
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Velké lilky nakrájejte na čtvrtky, malé rozpulte nebo nechte celé. Škrabkou na brambory částečně oloupejte slupku tak, aby vzniklo žebrování. Chilli papričky, česnek, zázvor a citronelu rozmixujte na hrubší kašičku; dejte stranou. Promíchejte kurkumu a chilli a směs vetřete do lilků.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm baklažány. Vyjměte a nechte stranou. Do pánve dejte umixovanou pastu z chilli papriček, cukr i cibulku a chvíli opékejte. Vraťte lilky, přidejte rybí omáčku, kokosové mléko a zalijte vodou nebo vývarem. Snižte teplotu a vařte asi čtvrt hodiny, aby baklažány hodně změkly.

3 Osolte, opepřete, posypte koriandrem a podávejte s rýží či arabským chlebem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář