
Pečená kachna
Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Na závěr necháme více opéct, přímo zezlátnout.
Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kachna o váze asi 1,8 kg
- 3–4 lžíce kmínu
- sůl na dochucení
Příprava jídla
1. Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů. Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.
2. Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.
Další recept na pečenou kachnu naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jana Jeřábková
17. Prosinec 2008 10:41
Veronika Kropáčová
31. Říjen 2014 08:13