Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Halušky

Pro tvorbu halušek existuje speciální pomůcka, cedník ‚haluškár‘. Ale skvělé budou i odkrajované z prkénka!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Východoevropská

Ingredience

    • 500 g hrubé mouky
    • 2 vejce
    • 300–350 ml mléka
    • sůl
    • 120 ml kyselé smetany
    • 200 g brynzy
    • 200 g slaniny, na kostičky

Příprava jídla

Z mouky, mléka a vajec vypracujte těsto jako na noky. Buď je pak odkrajujte z prkénka, nebo protlačujte speciálním cedníkem do vroucí osolené vody. Brynzu promíchejte se smetanou a vyškvařte slaninu. Po pěti minutách vyberte halušky z vody, přesuňte do mísy s brynzou a posypte slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slovenský oběd

Slovenský oběd

Kapustnica

Živáňská pečeně

Bratislavské rohlíčky

Kulinární jízda Evropou

Visegradská čtyřka na talíři

Komentáře

Obrazek uzivatele
jsou toto opravdu pravé halušky? základní surovinou jsou syrové brambory - viz. diskuze u receptu Pravé slovenské halušky
Obrazek uzivatele
Nie, toto ani nahodou nie su prave halusky, v pravych haluskach MUSIA BYT SUROVE ZEMIAKY (brambory). Apetit je expert na zle recepty na halusky, bud v ceste uvadza uvarene zemiaky, alebo ziadne, popripade ich ochucuje bazalkou.... hroza
Obrazek uzivatele
urcite nie su, halusky z muky sa pouzivaju ako priloha alebo do polievky.

Přidat komentář