Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vdolečky s mákem

„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo!“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi chutnají k bramboračce,“ dodává.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Smažení 0:20
Česká

Ingredience

    • 5 středních brambor, uvařených ve slupce, oloupaných a nastrouhaných najemno
    • špetka soli
    • 1 vejce
    • asi 500 g hladké mouky
    • 2 hrnky mléka
    • trocha sádla nebo oleje
    • hrnek mletého máku
    • 5 lžic krupicového cukru
    • 2 lžíce rozpuštěného másla na polití

Příprava jídla

1. K bramborám přidejte sůl, vajíčko a mouku. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a smažte je na mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte do misky. Nakonec do ní nalijte hrnek horkého mléka a protřepejte, aby zvláčněly.

2. Mák čtvrt hodiny povařte se zbývajícím mlékem, na závěr přidejte cukr. Ve směsi promíchejte vdolečky a zakapejte máslem. Anebo polovinu placiček namažte silnou vrstvou máku a přiklopte druhým vdolečkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd od babičky

Kuře na paprice s noky

Vločková polévka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Maminka je dělávala a dodnes dělá,ale říkáme jim "Peciválky" a s tím rozdílem,že je nesmaží,ale nasucho opéká na litinové plotýnce (dříve na elektrickém sporáku,nyní na plynovém kdy nad hořák právě položí litinový plát). Jsou pak lehce připálené a voní...

Přidat komentář