Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vločková polévka

Blesková polévka, která voní po oříšcích.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Polévka Česká

Ingredience

    • 75 g másla
    • 1 cibule
    • 100 g ovesných vloček
    • 2 vejce
    • 1 kostka bujonu, rozdrobená
    • sůl a pepř
    • pažitka nebo petržel, najemno nakrájené

Příprava jídla

1. V litrovém hrnci rozpusťte máslo a dejte smažit velmi jemně nakrájenou cibuli. Současně přidejte ovesné vločky. Míchejte tak dlouho, až se vločky opraží a začnou vonět po oříšcích.

2. V té chvíli rozklepněte do vloček obě vejce, osolte je a vymíchejte směs podobnou houbové smaženici.

3. Zalijte litrem vody, přidejte bujon, osolte a opepřete podle chuti. Vařte pět minut. Do hotové polévky přidejte pažitku nebo petržel.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd od babičky

Kuře na paprice s noky

Vdolečky s mákem

Jídla za pár korun

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
opravdu povedená polévka,celá rodina ji slupla na posezení!! připomnělo mi to školní léta :-) (v naší školní jídelně totiž vařili božsky!)

Přidat komentář