Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slezské bramborové placky s povidly

Jemně slané a pepřené placky podobné bramborákům a pikantní chuť povidel si spolu bezvadně notují. Tuhle kombinaci vymyslela tradiční slezská kuchyně.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Smažení 0:15
Česká

Ingredience

    • 600 g oloupaných brambor
    • špetka soli a pepře
    • 80 g hladké mouky
    • 1 lžíce smetany
    • 1 vejce
    • tuk na smažení
    • rozpuštěné máslo a povidla na potření
    • zakysaná smetana k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

Syrové brambory nastrouhejte a nechte chvíli stát. Pak slijte vodu a promíchejte je s ostatními surovinami. Pečte malé placičky (v lívanečníku), ještě teplé je potírejte máslem a povidly. Jestli chcete, podávejte se zakysanou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

16x povidla a co s nimi!

Povidlová omáčka k uzenému

Dvojctihodné koláčky

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Česká kuchyně – sladká jídla

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Super recept - něco mezi bramborákem a bramborovými plackami. Výhodou je, že pracujeme se syrovými bramborami, tudíž na stůl podáváme za pár minut. Naposledy jsem je potírala s dýňovou marmeládou a mizely opravdu kosmickou rychlostí.
Obrazek uzivatele
jednoduchý recept, výsledek dobrý... zajímavá lehká večeře :)

Přidat komentář