Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlová omáčka k uzenému

Tuhle kombinaci doporučují i hodně staré české kuchařské knihy, původ má až někde ve středověku. Obstojí se ctí dávných rytířů!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Omáčka Česká

Ingredience

    • 20 g másla
    • 10 g hladké mouky
    • 200 g povidel
    • několik sušených švestek
    • 1 lžíce strouhané citronové kůry
    • špetka soli, skořice a cukru na dochucení
    • 800 g uzeného masa a bramborové knedlíky k podávání

Příprava jídla

V kastrole rozpusťte máslo, zaprašte moukou, osmahněte dozlatova a za stálého míchání zalijte trochou studené vody, až se vytvoří kašička. Do vzniklé jíšky vešlehejte povidla, přidejte jemně pokrájené sušené švestky a asi dvacet minut zlehka vařte. Ochutnejte a podle potřeby dotáhněte chuť. Pokud se vám omáčka zdá příliš hustá, nařeďte ji vodou, ale nepřehánějte to. Podávejte k uzenému masu s bramborovým knedlíkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Slezské bramborové placky s povidly

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Dvojctihodné koláčky

REKLAMA

Přidat komentář