Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory z mikrovlnky

Brambory zvládnou mnohem víc než jen přílohu! Máme pro vás základní mikrovlnný recept a tři skvělé náplně.
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 2 větší brambory
    • sůl (pokud budete brambory vařit)

Příprava jídla

1. Povařte brambory v mikrovlnce
Omyjte je, osušte a celé propíchejte vidličkou. Každou bramboru pak posaďte na kus kuchyňského papíru nebo ubrousek a osm minut povařte v mikrovlnné troubě nastavené na nejvyšší stupeň. Pak je nechte ještě minutu stát. Pokud byste vařili víc brambor, je nutné trochu jim pobyt v troubě prodloužit. (Jestli nemáte mikrovlnku, docílíte stejného efektu asi dvacetiminutovým povařením v osolené vodě.)

2. Rozkrojte a podávejte
Mírně zchladlé brambory nahoře křížem nařízněte a poté zespoda zmáčkněte, aby se otevřely. Pak do nich už jen navršte vybranou náplň.

Krásně křupavé
Jestli chcete, aby brambory měly křupavou slupku, povařte je v mikrovlnce jen pět minut a pak je na dalších pět minut přesuňte pod gril v troubě. Grilujte za občasného otočení. Brambory můžete také upéci běžným způsobem v troubě při 200 °C. Trvá to zhruba čtyřicet minut.

1. Náplň ze salámu a červeného pesta
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • 1 vrchovatá lžíce červeného pesta
  • 2 konzervované papriky, pokrájené
  • 6 plátků pikantního salámu
  • 6 vypeckovaných černých oliv, nakrájených

Smetanu a pesto promíchejte. Do horkých brambor navršte plátky paprik a salámu, přidejte olivy a vše přelijte zakysanou smetanou s pestem.

2. Náplň ze slaniny a hub
  • 100 g anglické slaniny, pokrájené
  • oříšek másla
  • 100 g hub, nejlépe lesních, pokrájených
  • 150 g hotové rajčatové omáčky
  • sůl a pepř na dochucení

Slaninu vysmažte nasucho na pánvičce dokřupava. Pak přidejte máslo i houby a opékejte asi pět minut. Osolte a opepřete. Brambory naplňte rajčatovou omáčkou, slaninou s houbami a trochou šťávy z hub.

3. Náplň z plísňového sýra a polníčku
  • 85 g sýra s modrou plísní
  • 2 hrsti čerstvého polníčku nebo řeřichy
  • 2 lžíce mangového čatní (lze nahradit meruňkovým džemem)

Polovinu sýra rozmělněte vidličkou a zelené lístky posekejte. Do dvou horkých brambor dejte rozmačkaný sýr s polovinou čatní. Navršte zelené lístky, navrch rozdrobte zbylý sýr a zakápněte zbylým čatní.


Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář