Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé chlebíčky

Křupavé rychlé pohoštění nebo rychlá večeře s minimem ingrediencí
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 25 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 1 veka, bageta nebo ciabatta
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 200 g sýra s modrou plísní
    • asi 150 g konzervované červené řepy
    • hrst celerových lístků ze středu řapíku

Příprava jídla

1. Opečte tousty
Předehřejte troubu na 200 °C. Veku (nebo jiné pečivo, které máte rádi) nakrájejte na asi pětadvacet plátků. Rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Pak tousty vyndejte, ale troubu nevypínejte – tousty se do ní ještě na chvilku vrátí.

2. Obložte je
Sýr nakrájejte na plátky o kousek menší, než jsou plátky veky (lépe se krájí sýr vychlazený z ledničky). Na každý plátek chleba navršte trochu konzervované řepy a na druhý konec plátek sýra. Vraťte do trouby a pečte tři až čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět. Na každý chlebíček nakonec položte ještě snítku celeru.

2 obměny
Pokud budete tousty podávat i dětem, můžete sýr s modrou plísní nahradit třeba čedarem nebo ovčím sýrem kaškaval.

Chuť snadno obměníte, když lístek řapíkatého celeru vyměníte za plátek hrušky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář