Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Utopenci se zelím

Nakládané lahůdky mají spoustu výhod. Můžete je připravit dlouho předem a je v podstatě jedno, kolik dorazí hostů – na nějakou tu porci se přece nehledí.
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6-10
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení: týden
P
Marináda Česká

Ingredience

    • 10–12 špekáčků
    • chilli podle chuti
    • 4 středně velké červené cibule, na proužky
    • 1 sáček (500 g) kysaného zelí
    • feferonky (nemusí být)
    Nálev:
    • 500 ml octa
    • 3 lžičky krystalového cukru
    • 6 kuliček nového koření
    • 10 kuliček celého pepře
    • 4 bobkové listy
    • 1 lžička soli

Příprava jídla

1. Připravte nálev
Všechny suroviny dejte do hrnce spolu s 250 ml vody a přiveďte k varu.

2. Naložte to!
Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je, přidejte chilli a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zelí, trochu cibule a špekáčky. Můžete přidat i feferonku. Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřej­te utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář