Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v ostré sečuánské omáčce

Ryba v ostré sečuánské omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1-2 pstruzi (pražmy, mořští okouni, kanici), asi 750g, vykuchaní,
1 lžíce světlé sójové omáčky,
1 lžíce čínského rýžového vína nebo sherry,
rostlinný olej na smažení,
snítky petrželky nebo koriandru na ozdobení,

OMÁČKA:
2 jemně nasekané stroužky česneku,
2-3 jemně nasekané jarní cibulky (šalotky),
1 lžíce jemně nasekaného kořene zázvoru,
2 lžíce fazolové omáčky s chilli,
1 lžíce rajčatového protlaku,
2 lžičky hnědého třtinového cukru,
1 lžíce rýžového vinného octa,
1,25 dl čínského nebo kuřecího vývaru,
1 lžíce kukuřičné pasty,
1/2 lžičky sezamového oleje,
Autor: bronski