Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kreolské kuře z Luk

Popis receptu: 
Mňámózní kuřátko plné vůní a chutí. Orientální příchuť se snoubí se sladkostí medu a jemností kuřecího masa.
Autor: Mirka Bechyňová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 celé kuře, 1/2 hrnku olivového panenského oleje, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžička balzamikového octa případně dobrého vinného octa, 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice,1 lžička Kreolského koření (koření od Antonína) bílý pepř, kurkuma, cumin (římský kmín), cibule, koriandr, pískavice, hřebíček , 2 polévkové lžíce medu nejlépe lesního,lžička soli a pepř dle chuti nejlépe čerstvě drcený černý

Příprava jídla

V keramické mističce se rozšlehá štáva z citrónu s oliv. olejem. Dále se přidá hořčice a koření. Med se rozehřeje a teplý nalije do připravené směsy. Směs se prošlehá do zchladnutí. Kuře se opláchne a prsty se uvolní kůže na stehnech a prsou. V mase na stehnech a prsou se provedou nožem zářezy. Kořenící marináda se vpraví pod kůži a do zářezů v mase, zbytkem se potře kůže. Kuře se těsně zabalí do potravinářské folie a uloží do druhého dne v ledničce. Pečeme na 150°C cca 60 minut v horkovzdušné troubě. Díky medu získá kuře během pečení tmavě karamelovou barvu. Dobrou chuť
REKLAMA

Přidat komentář