Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečená kýta s jablkem a citronovomedovou marinádou

Popis receptu: 
Je to výborné, skvělé, báječné :-)
Autor: štěpánka vlková
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500 g vepřové kýty v celku 1 červenou cibuli 1 větší jablko 1 lžíce medu 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička citronové kůry pepř, sůl, drcený kmín lžíce solamylu

Příprava jídla

Maso osolíme, popepříme, posypeme drceným kmínem, dáme do pekáčku, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a podlijeme hrnkem horké vody. Přiklopíme víko a dáme na půl až 3/4 hodinu péct. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a rozdělíme na osminky. Med, citronovou šťávu, kůru a sojovou omáčku smícháme. Po půlhodinovém pečení vytáhneme pekáček z trouby, maso potřeme medovou marinádou a obložíme jablky. Opět přiklopíme víko pekáčku a vrátíme do trouby. Pečeme hodinu, až je maso měkké.
Maso zabalíme do alobalu, aby nevystydlo. Šťávu s jablkem z pekáčku slejeme do kastrůlku, přidáme lžíci solamylu a vaříme do zhoustnutí. Na talíři podáváme plátek masa přelitý omáčkou. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory nebo bramborovo zeleninový salát bez majonézy.
REKLAMA

Přidat komentář