Maso osolíme, popepříme, posypeme drceným kmínem, dáme do pekáčku, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a podlijeme hrnkem horké vody. Přiklopíme víko a dáme na půl až 3/4 hodinu péct. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a rozdělíme na osminky. Med, citronovou šťávu, kůru a sojovou omáčku smícháme. Po půlhodinovém pečení vytáhneme pekáček z trouby, maso potřeme medovou marinádou a obložíme jablky. Opět přiklopíme víko pekáčku a vrátíme do trouby. Pečeme hodinu, až je maso měkké.
Maso zabalíme do alobalu, aby nevystydlo. Šťávu s jablkem z pekáčku slejeme do kastrůlku, přidáme lžíci solamylu a vaříme do zhoustnutí. Na talíři podáváme plátek masa přelitý omáčkou. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory nebo bramborovo zeleninový salát bez majonézy.
Maso zabalíme do alobalu, aby nevystydlo. Šťávu s jablkem z pekáčku slejeme do kastrůlku, přidáme lžíci solamylu a vaříme do zhoustnutí. Na talíři podáváme plátek masa přelitý omáčkou. Jako příloha se hodí vařené nebo opečené brambory nebo bramborovo zeleninový salát bez majonézy.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4