Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový kuba s ořechovým olejem

Klasický staročeský vánoční recept v moderní úpravě.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M

Ingredience

    • 4 hrsti sušených hub
    • 500 g rýže basmati
    • 7 lžic olivového oleje
    • 4 větší cibule
    • 7 stroužků česneku
    • 4 vrchovaté lžičky sušené majoránky
    • 3 lžičky sušeného libečku
    • sůl
    • pepř
    • olej z vlašských ořechů
    • vlašské ořechy
    • čerstvý libeček

Příprava jídla

1. Čtyři hrsti sušených hub na několik minut spařte horkou vodou. 500 g rýže basmati uvařte podle návodu na obalu.

2. Na pánvi rozpalte 7 lžic olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájené 4 větší cibule, přihoďte 7 prolisovaných stroužků česneku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut duste. Přihoďte 4 vrchovaté lžičky sušené majoránky a 3 lžičky sušeného libečku; promíchejte, osolte a opepřete.

3. Ke směsi přidejte rýži, pár kapek oleje z vlašských ořechů a čtvrt hodiny zapékejte při 180 °C. Před podáváním znovu pokapejte olejem, ozdobte vlašskými ořechy a čerstvým libečkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuba z čerstvých hub se škvarky

Pohankový kuba se slaninou

Vrstvený kuba

Přidat komentář