Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kytičky s čokoládovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 20 kytiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5547 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 417 g
Tuky 386 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné ořechové sušenky a čokoláda, co víc si přát...

Suroviny

pekanové ořechy 100 g
nebo vlašské ořechy
máslo 225 g
změklé
vejce 1 ks
vanilka 1 špetka
mletá
+ na poprášení
sůl ½ ČL
Na náplň
tmavá čokoláda 10 g
změklé

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Ořechy rovnoměrně rozprostřete na plech, vložte do trouby a pečte, dokud nezačnou libě vonět; trvá to pět až sedm minut. Vsypte je do mixéru a najemno rozmixujte.

2

Elektrickým hnětačem ušlehejte máslo s vejcem a cukrem do pěny, asi čtyři minuty (směs občas seškrabujte ze stěn). Vešlehejte vanilku. Při nízké rychlosti přidejte mouku i sůl a dobře prošlehejte. Vešlehejte mleté ořechy. Těsto vyklopte na fólii a vytvarujte do vyšší placky, zabalte a vychlaďte dotuha, půl až tři čtvrtě hodiny.

3

Dva plechy vyložte papírem a dejte stranou. Na lehce pomoučněném pečicím papíru vyválejte těsto dotenka. Přesuňte na jiný plech a dejte na pět až deset minut do mrazáku – tento trik napomůže větší křehkosti těsta. Pak vykrájejte kytičky, rozložte je na připravené plechy a opět pět až deset minut mrazte.

4

Vyjměte z mrazáku a polovině kytiček vykrojte středy. Pečte dozlatova, asi dvanáct minut. V polovině pečení plechy otočte a pozičně vyměňte mezi sebou. Kytičky nechte i s papírem zcela vychladnout na mřížce.

5

Připravte náplň: oba druhy čokolády rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte mimo oheň, až se dobře spojí. Vychlaďte. Máslo prošlehejte elektrickými metlami při střední rychlosti a pak utřete s vychladlou čokoládou. Vychladlé sušenky můžete spojit čokoládovou náplní těsně před podáváním nebo je naplněné dejte do chladu, aby čokoláda zpevněla. Bez náplně a v chladu vydrží sušenky asi týden.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

15.12.2021 11:59
Dobry den, cesto na susienky mam v chladnicke a chcem sa len uistit, ci do kremu naozaj ide len 15 g masla? Nema to byt nahodou 150 g? Uplne si totiz neviem predstavit, ako preslaham 15 g masla elektrickym slahacom, pride mi to hrozne malinko. A nebude to potom vlastne velmi tuha plnka? Nieco ako cokoladova poleva s troskou masla? Chystam sa na ne tento rok prvykrat. Velka vdaka vopred!
03.01.2022 13:31

Dobrý den, kontrolovali jsme recept přímo v prosincovém čísle z roku 2007 a opravdu do náplně patří jenom 15 g másla. Moc se omlouváme, že píšeme „s křížkem po funuse“, situaci už jste určitě vyřešila. Pokud budete příště chtít měkčí náplň, doporučujeme např. čokoládovou ganache.

Přejeme vše dobré do nového roku,
redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč