Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený kapr

Abyste si na kaprovi pochutnali, osmažte ho jenom tolik, kolik vzápětí sníte, tedy pokud nedáváte přednost studenému.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: 15-30 minut
P
Česká

Ingredience

    • 1 kapr (obdobně candát nebo štika)
    • hladká mouka, podle potřeby
    • mléko na naložení ryby (nemusí být)
    • 1–2 vejce, prošlehané s trochou mléka
    • čerstvá strouhanka, podle potřeby
    • sůl
    • tuk na smažení
    • citron, strouhaný křen

Příprava jídla

1. Kapra vykuchejte, zbavte hlavy i šupin a důkladně opláchněte. Od hlavy můžete odkrojit pár podkov. Ze zbytku podél páteře vykrojte filety, rozdělte na porce a osušte kuchyňským papírem – pozor, ulpívá. Osolte a nechte půl hodiny odležet nebo na čtvrt hodiny namočte do osoleného mléka. Před obalováním osušte.

2. Rybu obalte v mouce, vejci a ve strouhance, přebytečnou jemně oklepte. Smažte v rozpáleném tuku dočervena. Vyjměte a tuk nechte důkladně okapat či odsát. Podávejte s bramborovým salátem, citronem, případně i s křenem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční rybí polévka

Bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář