Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrachová polévka s badyánem

Hrachovka patřila k tradičním českým Vánocům. Dejte jí zase lahodnou šanci!

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 3 lžíce másla
    • 2 velké bílé cibule, pokrájené
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
    • 250 g oloupaných karotek
    • 1 l vývaru (zeleninový)
    • 250 g předem uvařeného půleného hrachu či (nevařené) červené čočky

Příprava jídla

Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni. Vsypte cibuli, kousek podrceného badyánu a česnek. Pět minut poduste, pak přidejte karotky, vývar a luštěniny. Povařte asi dvacet minut, aby bylo vše měkké. Kousek karotky nastrouhejte na ozdobu, zbytek rozmixujte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Staročeské vánoční hody

Staročeské vánoční hody

London particular

Brambůrky s kyselou smetanou

Tempura

REKLAMA

Přidat komentář