
Hrachová polévka s badyánem
Hrachovka patřila k tradičním českým Vánocům. Dejte jí zase lahodnou šanci!
Vydání: 2007/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 2 velké bílé cibule, pokrájené
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- 250 g oloupaných karotek
- 1 l vývaru (zeleninový)
- 250 g předem uvařeného půleného hrachu či (nevařené) červené čočky
Příprava jídla
Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni. Vsypte cibuli, kousek podrceného badyánu a česnek. Pět minut poduste, pak přidejte karotky, vývar a luštěniny. Povařte asi dvacet minut, aby bylo vše měkké. Kousek karotky nastrouhejte na ozdobu, zbytek rozmixujte a podávejte.
Přidat komentář