Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tempura

Tempura jsou kousky zeleniny a/nebo masa smažené v jemném těstíčku. Tahle dobrota dnes neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, ale je původu evropského; do Japonska ji přivezli portugalští misionáři v 16. století. Název sám je buď variací na slovo ‚tempora‘, tedy půst, během nějž se jedly ryby, nebo paletu temperových barev.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15

Ingredience

    • 1 vejce
    • 1 hrnek ledové vody nebo perlivé minerálky
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 300 g různé zeleniny (cuketa, fenykl, barevné papriky)
    • 800 g filetů z bělomasých ryb a krevet
    • olej na smažení
    • snítky kopru na ozdobu

Příprava jídla

Vejce rozšlehejte s tekutinou a lehce vešlehejte mouku. Nepřešlehejte! V těstíčku namáčejte kousky zeleniny, ryby a krevety. Dozlatova vysmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, nechte odkapat přebytečný tuk a podávejte ozdobené koprem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrachová polévka s badyánem

Brambůrky s kyselou smetanou

REKLAMA

Přidat komentář