Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Parmazánové krekry

Krabicí cukroví potěšíte snad jen toho, kdo by si ho rád upekl, ale z nějakého důvodu nemůže. S parmazánovými sušenkami ovšem uděláte radost každému – zvlášť když k nim přibalíte kousek pravého parmazánu, struhadlo na sýr a/nebo lahev portského.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Pečení 0:08
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 120 g másla
    • 170 g polohrubé mouky + na posypání pracovní plochy
    • 70 g strouhaného parmazánu + 20 g na posypání
    • 1 vejce
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Rukama vše rozmělněte, až bude směs připomínat drobenku.

2. Do mísy přisypte 70 g strouhaného parmazánu a promíchejte. Vajíčko vyklepněte do misky, rozšlehejte vidličkou a část ho přidejte do mísy k těstu – ale jen tolik, aby se hmota pěkně spojila. Zbytek vajíčka si nechte na potření sušenek.

3. Z těsta vytvořte kouli, a tu pak na pomoučněné pracovní ploše rozválejte na plát silný asi čtyři milimetry. Vykrajujte obdélníky nebo jiné tvary a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.

4. Na plechu potřete sušenky zbytkem vajíčka a posypte parmazánem. Ve vyhřáté troubě pečte asi osm minut, do zezlátnutí. Hotové sušenky stáhněte z plechu a nechte na pečicím papíru zcela vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní ořechy

Brusinkový likér

Vanilkový olej

Čokoládové lanýže

REKLAMA

Přidat komentář