Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílá čokoláda s rumem

Kvalitní pravý rum by byl samozřejmě voňavější, tentokrát ale použijte extrakt. Jde o dárek pro děti – a alkohol v množství, které by bylo v chuti poznat, by stejně čokoládu příliš zředil.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2M
Vaření 0:02

Ingredience

    • 200 g bílé čokolády Schogetten
    • ½ lžičky rumového extraktu

Příprava jídla

1. Nalámanou bílou čokoládu dejte v žáruvzdorné míse rozehřát do mikrovlnky; stačí zhruba minuta při 850 W. Poté mísu vyjměte – raději v chňapkách, mísa může být dost rozpálená –, čokoládu zamíchejte a ještě ji na 50 vteřin vraťte do mikrovlnky. Tentokrát troubu nastavte na co nejvyšší výkon. Čokoláda by měla být krásně měkká a vláčná. Přidejte rumový extrakt a důkladně zamíchejte.

2. Lžičkou naplňte osm tvořítek na led ve tvaru hvězdičky a dejte minimálně na hodinu do mrazáku.

3. Podnos s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a vyklopte na něj čokoládu z tvořítek. Jednotlivé hvězdičky zabalte do malých celofánovch sáčků.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mléčná čokoláda s pomerančem

Čokoládovo-marcipánové bonbony

REKLAMA

Přidat komentář