Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Předpečené vepřové po čínsku

Jídlo si můžete připravit předem. Lehké – nic se nesmaží.
Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 4 mrkve, šikmo nakrájené   na plátky
    • 600 g vepřových řízků,  nakrájených na menší kostky
    • 1 velkou červenou papriku,  nasekanou na větší kusy
    • 1 lžíci čínské směsi pěti koření  (v supermarketech nebo v obchodech s kořením)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 kuřecí nebo zeleninovou bujonovou kostku, rozdrobenou
    • svazek jarní cibulky (bílá část  v celku, zelená najemno nakrájená)

Příprava jídla

Den předem
Až budete mít volnou čtvrthodinku, připravte si všechny přísady a kromě zelené části cibulek je dejte do velkého hrnce. Hrnec pak přikryjte pokličkou a dejte do lednice až do hodiny H.

V den D
Povařte a podávejte Vepřové a zeleninu přelijte 600 ml vroucí vody a všechno pořádně promíchejte. Hrnec přikryjte a přiveďte jeho obsah k varu. Promíchejte, znovu přikryjte a pomalu vařte deset minut, dokud není zelenina měkká a vepřové hotové. (Jestli si chcete jídlo připravit na později, můžete ho v téhle fázi nechat vychladnout a zmrazit; v mrazáku vydrží bez úhony až měsíc.) Těsně před podáváním přimíchejte pokrájenou cibulovou nať. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Kouzelná přísada
Čínskou směs pěti koření využijete třeba při pečení mas a k ochucení marinád. Vyvážená a v široké obchodní síti dostupná je směs zn. Benkor, 25 g/cca 20 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.12
Obrazek uzivatele
test body
Obrazek uzivatele
Přidal jsme zazvor:)

Přidat komentář