Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavý losos

Příjemně kořeněné. Zkuste i jinou rybu...

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Asijská

Ingredience

    • 1 kg oloupaných a na kousky  nakrájených brambor
    • pastu tandoori (třeba od Tandoori, 89 Kč, např. Hypernova)
    • 200 ml přírodního jogurtu
    • 4 filety z lososa
    • 20 g másla
    • 1/2 lžičky nahrubo nadrceného sušeného chilli
    • hrst čerstvého koriandru, nasekaného
    • 4 lžíce mléka
    • 4 rajčata na přílohu, rozkrojená

Příprava jídla

1. Připravte si brambory a lososa
Brambory povařte 12–15 minut do změknutí. Zapněte gril. Pastu tandoori smíchejte se čtyřmi lžícemi jogurtu a touto směsí potřete plátky ryby. Položte je do velkého pekáče kůží nahoru a deset minut grilujte. Na poslední tři minuty přidejte rajčata.

2. Stvořte pyré
Brambory slijte a přidejte k nim zbytek jogurtu, máslo, chilli, koriandr a mléko. Směs rozmačkejte pomocí kvedlačky nebo rozmixujte ručním mixérem. Pokud je třeba, přilévejte při mixování mléko. Kaši navršte na talíře, na ni položte plátek ryby a všechno zalijte vypečenou šťávou. Podávejte s grilovanými rajčaty.

Kouzelná přísada
Nať koriandru je příjemně sladce a ostře aromatická. Koření (s pověstí afrodiziaka) seženete nejspíš u vietnamských prodejců, v kořenáčcích v supermarketech nebývá tak aromatický.  Svazek stojí cca 15 Kč.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.13

Přidat komentář