Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lososové halászlé

Popis receptu: 
ešte som ho nevyskúšala
Autor: Zlatica Poláková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 cibuľu 1 papriku (alebo zavárané lečo) 1/2 malej flašky kečupu mletú červenú papriku štipľavú čili papričku

Příprava jídla

Na oleji, masti, či masle opražíme pokrájanú cibuľu. Potom pridáme nakrájanú papriku alebo lečo a podusíme ju do mäkka. Podlievame vodou z vývaru (kostru lososa s kúskami mäsa uvaríme v osolenej a okorenenj vode - môžeme pridať aj zeleninový alebo rybací bujón.) . Medzitým cez husté sitko precedíme celý vývar. Mäso okolo rebrových kostí, chrbtice a plutiev opatrne oberieme na tanierik.

Do podusenej papriky či leča pridáme "přiměřene" kečup, mletú červenú papriku a čosi štiplavé. Poprášime to múkou a postupne dolievame precedený vývar. Nakoniec pridáme lososie mäso a necháme to prevrieť. Hotovo.

Napriek tomu, že príprava tejto polievky vyzerá pomerne neodborne a chaoticky, chutí ako ozajstné starostlivo pripravované halászlé.
REKLAMA

Přidat komentář