0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s lehkou bylinkovou omáčkou

Losos s lehkou bylinkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2013 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 33 g
Tuky 191 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

losos 1 ks
citron 1 ks
kmín 1 ČL
máslo 120 g
smetana 250 ml
petrželka 3 snítky
bazalka 1 hrst
mléko 100 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy.

2

Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku: Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno.

3

V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.

4

Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem.

5

Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.

6

Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.

7

Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu.

Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.

Autor: danavan

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč