Losos s lehkou bylinkovou omáčkou

Losos s lehkou bylinkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

losos 1 ks
citron 1 ks
kmín 1 ČL
máslo 120 g
smetana 250 ml
petrželka 3 snítky
bazalka 1 hrst
mléko 100 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy.

2

Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku: Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno.

3

V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.

4

Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem.

5

Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.

6

Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.

7

Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu.

Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.

Autor: danavan

Obchod Apetit