Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Losos s bylinkovou omáčkou

Popis receptu: 
ešte som to nevyskúšala
Autor: Zlatica Poláková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    máslo 120 g citron 1 ks kmín 1 lžička losos 1 omáčka: mléko 100 ml hladká mouka 1 lžíce smetana 250 ml lístky bazalky 1 hrst zelená petrželka 3 - 4 snítek sůl podle potřeby: mletý černý pepř sůl

Příprava jídla

Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy. Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku: Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou. Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve. Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem. Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.
REKLAMA

Přidat komentář