Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Králík v rajčatové omáčce

Popis receptu: 
tradiční malorská kuchyně
Autor: Ivana Kadochová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    4 zadní králičí běhy sůl, pepř 4PL oleje 250g cibule 2 hlavičky česneku 2 bobkové listy 4 hřebíčky 100g rajčatového protlaku 500ml masového vývaru 100g vypeckovaných oliv

Příprava jídla

Do očistěného a osušeného masa vetřeme sůl a pepř a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a dusíme cca 5 min. Z česnekových hlaviček odstraníme pouze vnější papírovitou slupku a celé hlavičky přidáme k masu. Přidáme bobkové listy, hřebíčky a přimícháme rajčatový protlak. Podlijeme vývarem a dusíme asi 60 min. Vyjmeme česnek. Uvolníme 3 stroužky a prolisujeme je sítem, kterým procedíme vydušenou šťávu. Šťávu osolíme, opepříme. Přidáme olivy a prohřejeme je. Maso přelijeme šťávou. Podáváme s dušenými fazolkami.
REKLAMA

Přidat komentář