Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí talíř

Takhle si pochutnávají na uzených rybách ve Skotsku, zkuste to také!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8 jako předkrm
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 1 hodina
Odležení: 1 hodina
P
Britská

Ingredience

    • 6 větších uzených filetů z tresky nebo pstruha
    • 2 velké okurky
    • 1 malá cibule, nakrájená na tenké dílky
    • 50 g přírodního krupicového cukru
    • 6 lžic bílého vinného octa
    • 2 lžíce hořčičného semínka, nemusí být
    • 4 lžíce smetanového křenu
    • 500 ml zakysané smetany
    • 4 velké citrony nakrájené na dílky
    • 1 velký svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
    • sůl a pepř
    • k podávání – opečené bílé pečivo

Příprava jídla

Co můžete udělat den dopředu
1. Filety rozbalte, zbavte je kůže a kostí, obsahují-li nějaké. Rozdělte je na kusy a dejte na velký talíř. Přetáhněte plastovou fólií a dejte do chladničky.
2. Okurky omyjte, osušte a nakrájejte na tenká kolečka. Pak je dejte ve vrstvách střídavě s cibulí do cedníku a lehce osolte, asi na hodinu tohle celé postavte stranou. Pak propláchněte studenou vodou, abyste odstranili zbývající sůl. Okurku s cibulí dejte oschnout na papírové utěrky.
3. Cukr vsypte do mísy a smíchejte se 4 lžícemi horké vody. Až se cukr rozpustí, přidejte ocet a okurkovou směs. Opepřete a vmíchejte hořčičné semínko (chcete-li). Zakryjte a dejte na hodinu nebo do druhého dne chladit.
V den D
4. Talíř s rybou vyjměte z lednice a nechte dojít pokojové teploty. Smetanový křen smíchejte se zakysanou smetanou. Do okurkové směsi vmíchejte petrželku. Na talíř přidejte citron a podávejte s nakládanou okurkou, křenovou smetanou a pečivem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář