Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné vepřové špejle

Voňavé minišpízy podávejte jako součást vlastní sestavy chuťovek nebo třeba společně se španělskou tortillou s pečenými paprikami a krevetami s omáčkou romesco.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10–12 (v menu)
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10–12 minut
P
Středoevropská

Ingredience

    • 450 g vepřové panenky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku
    • 2 lžíce nasekané petrželky (nejlépe hladkolisté)
    • 1 lžička mleté papriky
    • špetka oregana
    • ½ lžičky mletého římského kmínu
    • sůl

Příprava jídla

Co můžete udělat den dopředu
1. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a dejte do mísy. Smíchejte ostatní ingredience kromě soli a vmíchejte je do masa, aby se ve směsi pěkně obalilo. Napíchejte je na párátka předem namočená na půl hodiny do vody, aby v troubě neuhelnatěla. Připravené špízky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přetáhněte plastovou fólií a dejte až na 24 hodin do chladničky.
Před podáváním
2. Troubu zahřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Pak do ní vložte plech se špízky a pečte 10–12 minut, aby bylo maso měkké, uvnitř propečené a navrchu do hněda. Osolte a podávejte teplé.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář