Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý zimní salát

Báječný salát ve stylu „co dům dal“, který vydá za hlavní jídlo.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Britská

Ingredience

    • 50 g másla
    • 2 stroužky česneku
    • cca 170 g toustového chleba
    • 2 hlávky čekanky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na kolečka
    • 1 svazek ředkviček (očištěných a rozčtvrcených) nebo 1 červená ředkev (nakrájená na kousky)
    • 50 g vyloupaných vlašských nebo pekanových ořechů
    • 2 červená jablka, vykrojená a nakrájená na tenké plátky
    • 150–200 g sýra s modrou plísní nebo jiného sýra
    • 4–5 lžic medovo-hořčičného dresinku (kupovaného)

Příprava jídla

1. Zahřejte troubu. Máslo prolisujte s česnekem, namažte na toustový chléb a dejte na pár minut zapéct do trouby.
2. Čekanku rozdělte na jednotlivé lístky a dejte spolu s celerem, ředkvičkami, ořechy a jablky do mísy. Navrch rozdrobte sýr.
3. Část rozpečených chlebů nakrájejte na kusy a spolu s dresinkem vmíchejte do salátu. Ihned podávejte se zbývajícím chlebem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář