Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Jablečný koláč s mandlovou krustou
Jablečný koláč s mandlovou krustou


> 60 min
0,0 (0x)

Z prosáté mouky, droždí, 50 g cukru, mléka (až na 3 lžíce), 60 g másla a vejce vypracujeme těsto. Přikryté necháme v teple kynout asi 60 minut. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dusíme 10 minut ve 125 ml vody a citrónové šťávě s 50 g cukru. Přidáme ochucené rozinky. Troubu předehřejeme na 200°C. Zbylé máslo, cukr, rum a mléko ohřejeme a vmícháme mandle. Polovinu těsta vyválíme na vymaštěném plechu a poklademe jablky. Zakryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme, propícháme a potřeme mandlemi. Pečeme asi 25 minut.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu