Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablečný koláč s mandlovou krustou

Popis receptu: 
kynutý koláč
Autor: Lenka Cikhartová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    400 g mouky polohrubé, 1 balíček sušeného droždí, 250 g cukru krystalu, 250 ml mléka, 160 g másla, 1 vejce, 1 kg jablek, šťáva z 1 citrónu, 125 g rozinek naložených v rumu, 1 lžíce rumu, 200 g sekaných mandlí

Příprava jídla

Z prosáté mouky, droždí, 50 g cukru, mléka (až na 3 lžíce), 60 g másla a vejce vypracujeme těsto. Přikryté necháme v teple kynout asi 60 minut. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dusíme 10 minut ve 125 ml vody a citrónové šťávě s 50 g cukru. Přidáme ochucené rozinky. Troubu předehřejeme na 200°C. Zbylé máslo, cukr, rum a mléko ohřejeme a vmícháme mandle. Polovinu těsta vyválíme na vymaštěném plechu a poklademe jablky. Zakryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme, propícháme a potřeme mandlemi. Pečeme asi 25 minut.
REKLAMA

Přidat komentář