Čokoládu nalámeme na kostičky a společně s máslem rozehřejeme ve vodní lázni. Mouku smícháme s kypřicím práškem, sodou, cukrem, vanilinovým cukrem a solí. Přidáme vejce. Do uvařené kávy přilijeme 4 PL whisky, aby dříve zchladla. Rozpustíme čokoládu s máslem. Do těsta přidáme kávu s whisky a rozpuštěnou čokoládu s máslem. Vše vypracujeme pomocí elektrického šlehače (hnětací metly) do hladkého těsta. Těsto dáme do forem na muffins (cca do 1/2 výšky) a pečeme:
Horní a spodní ohřev: cca 180 °C (předehřát)
Horký vzduch: cca 160 °C (nepředehřát)
Plyn: cca stup. 3 (předehřát)
Doba pečení: cca 25 min
Po upečení necháme muffins vychladnout. Servírujeme se šlehačkou.
Suroviny
Porce
12
Suroviny
Porce
12