Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kapr po našemu

Popis receptu: 
Tento netradiční kapr se v naší rodině dělá od pradávna. Odkud k nám došel, nevím, ale protože kdysi za mlada babička chodila za prací do Francie, i Německa, tak asi tam odněkud.
Autor: Blanka Michalíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Suroviny na rybu: 1 - 2 ryby (kapr, amur), šťáva z citronu, 5 - 6 nasekaných cibulí, sůl, pepř.

Příprava jídla


Postup:
Postup: Vezměte rybu a stáhněte kůži. Naporcujte. Pak do mísy na dno dejte trošku cibule, na to jednu vrstvu ryby, posolte, popepřete, dejte cibuli a polijte citronem. Tak pokračujte, dokud máte rybu. Poslední vrstvu zasypejte celou cibulí. Dejte uležet v chladu 1 - 2 dny. Může být i méně, ale 2 dny jsou ideální. Po polovině doby porce přeložte, aby vrch byl vespod a opačně. Pak před podáváním očistěte od cibule (ne pod vodou oplachovat!),obalujte a pečte jako klasické řízky. K tomu buď chleba, nebo bramborový salát.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já to znám přímo z Francie tak, že se cibule nakrájená na plátky nejprve promíchá s bobkovým listem a tymiánem a pro okyselení se používá vinný ocet.

Přidat komentář