Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Černá mačka podle prababičky

Popis receptu: 
U nás doma na prajzske se k vánoční štědrovečerní rybě ještě podávala i tzv. mačka. Je to omáčka z povidel, ořechů, sušených švestek a jiných dobrot.
Autor: Blanka Michalíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Suroviny na černou mačku: povidla, ořechy, mandle, Ruměnky, sušené ovoce dle chuti, máslo na zásmažku, zeleninový vývar, citr. šťáva i kůra, cukr,

Příprava jídla

Uděláme zásmažku z 1/2 másla do zlatova. Připravíme si kaši z rumových perníčků (zlaté Ruměnky namočíme na chvilku do vody) a vlijeme na zásmažku. Povaříme. Můžeme přidat trošku vývaru ze zeleniny, co jsme vařili na salát, "praoma"(prababička) dávala i trochu vývaru z rybí polévky. Pak přidáme pokrájené sušené ovoce - švestky, meruňky, posekané oříšky, mandle, citr. kůru. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Měla by mít slanosladkokyselou chuť a polotuhou konzistenci. Podává se na štědrovečerní tabuli jako příloha ke kapru a salátu. V misce, ne na talíři. Přeji dobrou chuť.
REKLAMA

Přidat komentář