
Uživatelský
recept
recept
Vídeňský punč
Popis receptu:
Výborné pro studené zimní večery
Autor: Blanka Michalíková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
1l červeného vína, 1/4l rumu, cukr (dle kyselosti vína), 1 kousek skořice, 1 sáček lískových ořechů, mandle, rozinky dle chuti
Příprava jídla
Cukr nasypeme do hrnce i se skořicí, a necháme zkaramelizovat. Jakmile je karamel hnědý, nalijeme na hmotu víno a rum. Karamel ztvrdne, ale to nevadí, rozpustí se. Přidáme oloupané mandle, namočené rozinky a ořechy, množství záleží na tom, jak je máte rádi. Vše uvaříme a necháme ve varu cca 3-5min. Pak vyndáme skořici a nabíráme tak, aby v hrnku bylo 1/2 oříšků a 1/2 nápoje. Podáváme horké, stejně jak svařák.
Přidat komentář