Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Španělská omeleta

Klasika jednoduše
Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Středomořská

Ingredience

    • 500 g oloupaných brambor,  nakrájených na asi 3mm plátky
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou  na asi 3mm plátky
    • 150 ml extra panenského olivového oleje
    • 1 lžíci nasekané zelené  petrželky
    • 6 vajec, rozšlehaných vidličkou
    • sůl a pepř  na dochucení 

Příprava jídla

1. Cibuli a brambory pomalu smažte asi půl hodiny za občasného přikrytí a zamíchání v silnostěnné pánvi. Směs pak vsypte do cedníku zavěšeného nad miskou a nechte odkapat přebytečný olej.

2. Vejce dejte do mísy
a vsypte k nim brambory s cibulí a petrželku. Osolte, opepřete a přilijte lžíci odkapaného oleje. Vraťte na pánev a na mírném ohni opékejte dalších dvacet minut. Vařečkou směs trochu tvarujte, aby připomínala jakýsi polštářek.

3.
Pánev překryjte talířem a omeletu na něj převraťte. Pak ji nechte znovu sklouznout do pánve a minutu opéct z druhé strany. Takto omeletu obraťte ještě dvakrát. Pokud máte ‚ušatou‘ pánev, stačí ji na chvíli vložit do horké trouby nebo pod gril.

Tip Apetitu:
Slovutná značka Le Creuset vyrábí ideální ,obojživelnou‘ litinovou pánev do trouby i na sporák. Prodává La Vecchia Bottega; pánev stojí 2038 Kč, ale spolehlivě vás přežije.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.21
Obrazek uzivatele
bylo to opravdu moc dobré, všichni mi to chválili! =)
Obrazek uzivatele
moji španělští kamarádi mě naučili do tortilly přidávat ještě konzervu tuňáka v olivovém oleji...je to hrozně dobrý!!:)

Přidat komentář