Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pěnové nočky (quenelles)

Kromě nadýchané čokoládové pěny (mousse) umějí Francouzi i hutnější směs, z níž se vykrajují nočky. Doplní je zavařené ovoce.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
Chlazení: 8 hodin
P
Francouzská

Ingredience

    • 4 žloutky
    • 80 g krupicového cukru
    • 100 ml mléka
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 200 g tmavé čokolády

Příprava jídla

1.  Žloutky zpěňte s cukrem. Mléko a smetanu spolu prohřejte, přelijte přes žloutky, vraťte do kastrolu a na mírném plameni povařte, až směs zhoustne (bude jen pomalu stékat z vařečky). Čokoládu nalámejte a v misce ji přelijte horkým krémem. Pak promíchejte, až se čokoláda rozpustí a směs bude hladká.

2.  Misku přetáhněte fólií na potraviny a nechte v ledničce aspoň osm hodin nebo přes noc. Z vychladlé hmoty pak dvěma lžícemi vykrajujte nočky a podávejte je s čerstvým nebo zavařeným ovocem.

2x TIP 
Tření žloutků s cukrem i promíchávání hotové směsi vám usnadní elektrické šlehací metly. Lžíce před vykrajováním opláchněte horkou vodou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda s vanilkou

Koláč Margot

Tiramisu

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Pěnové kostky s lentilkami v čokoládě

Čokoládový hrneček

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Marokánky

REKLAMA

Přidat komentář