
Uživatelský
recept
recept
Ohnivá vejce
Popis receptu:
Skvělá nedělní snídaně.
Autor: Věra Růžičková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 cibule
1 červená paprika
1 konzerva loupaných rajčat
6 vajec
olej
15 dkg plátků kořeněného salámu nebo chorizo klobásy
1 čerstvá čili paprička
nakrájená petrželka
pepř a sůl
Příprava jídla
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku a čili papričku a opékáme další 2 minuty. Poté na pánev přidáme rajčata a dusíme asi 10 minut při nízké teplotě. Vzniklou rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky a uděláme v ní 6 důlků. Do každého důlku vyklepneme vajíčko a podle chuti osolíme a opepříme. Rajčatovou směs s vejci poklademe tenkými plátky salámu nebo klobásky a v předehřáté troubě zapékáme až bílky ztuhnou. Hotový pokrm posypeme najemno nakrájenou petrželkou a podáváme s pečivem.
Přidat komentář